Coronagetinte maar leuke wenskaarten in het Aalsters om mensen wat soelaas te bieden

Een positieve noot brengen in deze bizarre en moeilijke coronacrisis is de bedoeling van Gerlinde Schollaert en Shana De Neve uit Aalst. Een woordje in het dialect doet je sowieso al glimlachen. “En zeker de Aalsterse zegswijzen op wenskaarten, koekendozen en koppen kunnen wel eens een hart onder de riem steken”, zeggen ze.

Gerlinde Schollaert en Shana De Neve uit Aalst ontwerpen al een tijdje kaartjes en producten met daarop een Aalsterse zegswijze of een boodschap in het dialect. In volle coronacrisis vonden ze het gepast om die met een knipoog ook op hun producten te vermelden, en zo ontstond het idee voor de kaartjes. 

“Onze producten gaan ook dikwijls de grens over. Er zijn koppen te vinden in Australië en Amerika. Dat zijn dan geëmigreerde Aalstenaars die een stukje thuis willen meenemen en de teksten leuk vinden, zegt Gerlinde nog. “Bijvoorbeeld met ‘Een beetje verlies heb je altijd’ willen we de boodschap geven dat het niet altijd het einde van de wereld is als je eens iets tegenkomt; het kan altijd erger.”

kasto80

Meest gelezen