E17 in Destelbergen afgesloten na ongeval met vrachtwagens

Vanmorgen is in Destelbergen een vrachtwagen ingereden op de file op de aanloopstrook naar de werken aan het viaduct in Gentbrugge. De chauffeur reed tegen drie vrachtwagens die in de file stonden aan te schuiven. Daarbij raakten twee vrachtwagenchauffeurs zwaargewond. De E17 richting Gent is volledig afgesloten. Het verkeer kan best omrijden via de parallelweg.

Het ongeval gebeurde vanmorgen in Destelbergen in de richting van Gent, ter hoogte van de wisselaar op de R4. Daar wordt de autoweg versmald in de aanloop naar de werken aan het viaduct van de E17 in Gentbrugge. Daardoor ontstaan vaak lange files. Een onoplettende vrachtwagenchauffeur reed er tegen drie andere vrachtwagens, die in de file stonden aan te schuiven. "Uit de eerste bevindingen van het onderzoek blijkt dat de vrachtwagen aan een snelheid van 90 km/uur op de stilstaande file is ingereden", zegt Dirk Verhelst van de wegenpolitie.

Wegenwerken zijn zwarte plek

Bij het ongeval raakten ook twee mensen zwaargewond. Het gaat om de chauffeur van de laatste stilstaande vrachtwagen en de chauffeur van de vrachtwagen die kwam aangereden. "Een slachtoffer is in kritieke maar stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het ander slachtoffer wordt momenteel nog bevrijd uit zijn voertuig." Twee vrachtwagens moeten nog getakeld worden. 

(Lees verder onder de foto)

Het is niet de eerste keer dat daar een zwaar ongeval gebeurt. Sinds de start van de werken aan het viaduct in Gentbrugge zijn er al bijna 200 ongevallen gebeurd. "Jammer genoeg moeten we vaststellen dat dit een zwarte plek is. Er zijn al veel maatregelen genomen, zowel door de aannemer, als door de politie en het Agentschap Wegen en Verkeer. In een fractie van een seconde leg je meer dan 30 meter af, een moment van onachtzaamheid kan dus altijd noodlottige gevolgen hebben. Daarom roepen we nog eens op om externe afleidingen weg te leggen. We zullen ook verbaliseren indien nodig." 

kasto80

Meest gelezen