Studio Brussel belt met Billie Eilish: "Ik heb al zware momenten achter de rug tijdens deze quarantaine"

Vroeg in de ochtend belde Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo vandaag met niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Billie Eilish. Het werd een gesprek over haar nieuwe plaat, het coronavirus en Joe Biden: "Toen bekend was dat Biden de nieuwe president zou worden, ben ik naar buiten gerend en heb ik vuurwerk afgestoken."

De laatste keer dat Eva De Roo de achttienjarige wereldster kon interviewen was Pukkelpop 2019. Door de coronapandemie is zo'n interview anno 2020 uiteraard niet mogelijk. Toch wist De Roo Billie Eilish te strikken voor een online gesprek.

"Gosh, it's been nuts. Covid heeft alles veranderd voor iedereen. Ik heb al zware momenten achter de rug tijdens deze quarantaine," bekent Eilish wanneer De Roo vraagt hoe het met haar gaat. "Momenteel is het hier best somber, het aantal besmettingen is krankzinning. Maar ik heb familie en vrienden rond me en daar ben ik dankbaar voor."

© CPU - Nathan Dobbelaere

Eva De Roo vroeg de zangeres ook naar haar eerste reactie toen Joe Biden de presidentsverkiezingen won: "Ik ben meteen naar buiten gerend en heb vuurwerk afgestoken dat we nog overhadden van de Fourth of July. Mijn buren en ik stonden allemaal te juichen op ons terras. Iedereen is beter dan Trump, maar ik hoop toch vooral op verandering en actie." 

Ik heb al zware momenten achter de rug tijdens deze quarantaine

Nieuwe single "Therefore I am"

"I'm not your friend or anything / Damn, you think that you're the man / I think, therefore, I am", zingt Billie Eilish in haar nieuwste single "Therefore I Am", maar over wie het nummer gaat wilde ze niet kwijt aan De Roo. "Ze was er een beetje wazig over. Ik werd zelfs door haar manager aangemaand om een volgende vraag te stellen toen ik erover doorvroeg", vertelt De Roo. 

In de videoclip zie je Billie Eilish ronddwalen in een verlaten winkelcentrum terwijl ze overal snacks als een pretzel, een donut en frietjes meegrist. Op sociale media vermoeden haar fans dat Eilish met deze clip haar bodyshamers op hun plaats wil zetten. Ze draagt al sinds het begin van haar carrière wijde kleding om zichzelf te beschermen tegen commentaren over haar uiterlijk en outfits.

Lees verder onder de Twitterberichten.

Momenteel werkt Billie Eilish samen met haar broer Finneas aan een tweede album, dat waarschijnlijk volgend jaar zal uitkomen. Op het einde van het interview had Eilish nog een boodschap voor haar Belgische fans: "Ik mis jullie! De laatste keer in België was zo zalig. Ik hoop jullie snel weer te zien."

Bekijk hier de videoclip van de single "Therefore I am". Let ook zeker op hoe de clip gemaakt is: Eilish vertelde Eva De Roo dat de ganse video opgenomen werd met de iPhone van haar moeder.

Meest gelezen