Google Streetview

Inwoners Zaventem mogen online mening geven over mobiliteit

De gemeente Zaventem stuurt haar onderzoek over de mobiliteit grondig bij. De geplande gespreksavonden met de bewoners in elk van de deelgemeenten worden vervangen door een online-onderzoek. 

In Zaventem loopt een grootschalig onderzoek naar de mobiliteit, want de gemeente kreunt onder de verkeersdrukte. In het kader van dat onderzoek waren er in november en december gespreksavonden met de bevolking gepland in elk van de deelgemeenten. Maar de coronacrisis gooit roet in het eten. De gespreksavonden worden vervangen door een bevraging online en op papier.

Online en op papier

Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) van Zaventem licht de koerswijziging toe: “De strijd tegen het coronavirus is er één van lange adem en grote inspanningen. Tegelijk is het mobiliteitsvraagstuk in Zaventem urgent én is de visie en inbreng van onze inwoners een essentieel deel in de besluitvorming. We lassen daarom geen pauze in, maar we peilen nu op een andere manier naar de mening van de Zaventemnaren.”

Het mobiliteitsvraagstuk in Zaventem is té urgent om nu ons onderzoek stil te leggen
Ingrid Holemans, burgemeester van Zaventem

Zaventem aan zet

Op deze website kunnen inwoners vragen beantwoorden en hun ideeën geven voor verbeteringen in de mobiliteit in alle deelgemeenten. Zo wordt het huidige mobiliteitsgedrag van de Zaventemnaren in kaart gebracht. Je kan er ook ideeën kwijt over de herinrichting van de centrale pleinen of hoe de doortocht door de dorpscentra verkeersluwer en veiliger gemaakt kan worden. Wie de vragen liever op papier invult, kan dit ook, want de vragen worden verdeeld in alle brievenbussen van de gemeente. Antwoorden kan tot 21 december 2020. 

Meest gelezen