Politie Leuven

Lokale politie Leuven krijgt er twee hondengeleiders bij: "Kay en Django zijn nu klaar voor écht politiewerk"

Het hondenteam van de lokale politie in Leuven krijgt er twee operationele hondengeleiders bij. De inspecteurs Bjorn Maesen en Stijn Serre en hun honden Kay en Django mogen voortaan aan de tussenkomsten van de politie deelnemen. 

Inspecteurs Bjorn Maesen en Stijn Serre maakten voordien al deel uit van het hondenteam van de Leuvense lokale politie. Maar ze zijn nu in hun opleiding patrouillehondengeleider geslaagd en mogen voortaan dus aan operationele acties deelnemen. 

Opleiding

Bjorn en Stijn zijn in februari van dit jaar begonnen aan hun opleiding in de kennel van de Lokale Politie Brussel Hoofdstad. Eerst oefenden ze op gehoorzaamheid, daarna op interventietechnieken. "De gehoorzaamheid is het moeilijkste aspect", weten de inspecteurs.  "De honden moeten wennen aan ongewone plaatsen, zoals een tunnel of een metrostation.  Dat vraagt dan ook de meeste oefening. Pas daarna leren ze gebouwen doorzoeken en mensen opsporen."

Veelzijdig

"Kay en Django zijn nu volwaardige patrouillehonden", vertelt woordvoerder Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. "Dat betekent dat we ze kunnen inzetten voor allerlei opdrachten zoals betogingen bijvoorbeeld, maar evengoed bij het opsporen van inbrekers. Dat is vorig jaar nog succesvol gebeurd.  We beschikken nu over vier van deze patrouillehonden en één drugshond."

Meest gelezen