Copyright 2013, Gza Blint Ujvrosi, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Politiezone Polder: "We betrappen élke nacht overtreders van de nachtklok en ze hebben vaak een glas teveel op"

De politiezone Polder, die actief is in de streek rond Diksmuide, zegt dat ze elke nacht wel iemand betrappen die zich niet aan de nachtklok houdt. De politie stelt bovendien vast dat de overtreders vaak te veel gedronken hebben.

Door de coronamaatregelen mogen we niet meer uit huis tussen middernacht en 5 uur 's ochtends. Wanneer je toch de baan op moet, voor je werk bijvoorbeeld, heb je een attest nodig. Toch zijn er mensen die zich - zonder attest - op straat wagen. "We betrappen er elke nacht opnieuw. In de week gaat het om enkele gevallen, maar in het weekend zijn er elke nacht meerdere overtreders", zegt Johan Gheeraert, korpschef van politiezone Polder.

De overtreders hebben altijd hetzelfde excuus, volgens de korpschef: "Ze verklaren altijd dat ze onderweg zijn naar huis, na een avondje bij vrienden. En het excuus is dat de avond wat is uitgelopen." 

Te veel gedronken

Bovendien, zegt Gheeraert, hebben de "nachtrijders" vaak te veel gedronken. "Als je positief blaast, heb je natuurlijk dubbel prijs. Dan wordt je rijbewijs tijdelijk ingetrokken én krijg je een coronaboete." De boete voor het negeren van de nachtklok is 250 euro.

Meest gelezen