Prostitutie blijft verboden in het Brussels Gewest

Prostitutie blijft verboden in het Brusselse gewest. Dat laat het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort weten. Brussel had eind oktober een verbod aangekondigd, maar door het verbod op niet-medische contactberoepen - een maatregel van de federale regering - werd het Brusselse verbod aangepast. 

Noot van de redactie

In een eerdere versie van dit artikel werd geschreven dat prostitutie opnieuw toegelaten was in het Brusselse gewest, maar dat blijkt niet te kloppen. 

Eind september had de stad Brussel al een tijdelijk prostitutieverbod afgekondigd omwille van corona, maar dat verbod werd door de Raad van State geschorst. Eind oktober besliste het Brussels Gewest dan om prostitutie te verbieden op haar grondgebied.

Door het verbod op niet-medische contactberoepen, dat de federale regering begin deze maand aankondigde, werd het Brusselse verbod aangepast, omdat het nu automatisch verboden was door de federale maatregelen.

Ook andere maatregelen blijven gelden

Ook de andere coronamaatregelen blijven gelden, al zeker tot en met 13 december. Een mondmasker dragen op straat blijft ook overal verplicht, alcohol consumeren in de openbare ruimte is verboden en winkels die toch open mogen zijn, moeten sluiten om 20 uur. En ook de avondklok, die in Brussel geldt van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens, wordt verlengd tot 13 december.

Meest gelezen