Prostitutie mag vanaf morgen weer in het Brussels Gewest

Vanaf 20 november is prostitutie weer toegelaten in het Brussels Gewest. Dat meldt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Vorige maand besliste het Brussels Gewest om prostitutie tijdelijk te verbieden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat verbod wordt nu opgeheven.

Eind september had de stad Brussel al een tijdelijk prostitutieverbod afgekondigd omwille van corona, maar dat verbod werd door de Raad van State geschorst. Eind oktober besliste het Brussels Gewest dan om prostitutie te verbieden op haar grondgebied, maar die maatregel vervalt nu vanaf 20 november. Vanaf morgen is er dus opnieuw raamprostitutie en straatprostitutie toegelaten. 

Avondklok behouden

De andere coronamaatregelen worden wel verlengd, al zeker tot en met 13 december. Een mondmasker dragen op straat blijft ook overal verplicht, alcohol consumeren in de openbare ruimte is verboden en winkels die toch open mogen zijn, moeten sluiten om 20 uur. En ook de avondklok, die in Brussel geldt van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens, wordt verlengd tot 13 december.

Meest gelezen