Mobiel recyclagepark in Antwerpen blijft wegens groot succes: sinds juli al 10.000 bezoekers

De stad Antwerpen zal blijven werken met het mobiele recyclagepunt waar inwoners hun klein afval kunnen afgeven. In juli werd het mini-recyclagepark opgestart als proefproject. Sindsdien lokte het al 10.000 bezoekers. "Het is duidelijk een groot succes. We hopen op die manier ook sluikstorten tegen te gaan", vertelt schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA).

Het mobiele recyclagepunt waar Antwerpenaars sinds juli hun afval kunnen afgeven, zal blijven bestaan. Het proefproject lijkt namelijk goed te werken. "Het recyclagepunt staat elke dag ergens anders in onze stad, zodat elke Antwerpenaar weleens de kans heeft om in zijn of haar wijk het klein afval op een goede manier achter te laten", vertelt schepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA). 

Elke dag komen er zo gemiddeld 120 mensen langs om hun klein recycleerbaar afval af te geven. Sinds de opstart in juli lokte het recyclagepunt zo al 10.000 bezoekers. "Het is duidelijk een groot succes. De bezoekers zijn vooral Antwerpenaars die moeilijker te been zijn of die geen wagen hebben om spullen weg te brengen naar het recyclagepark." 

Mensen kunnen op een vlottere manier hun afval kwijt. Op die manier hopen we ook sluikstorten tegen te gaan.

Fons Duchateau, schepen voor stads- en buurtonderhoud (N-VA)

Daarnaast is het recyclagepunt niet alleen handig voor de Antwerpenaar, maar ook goed voor het straatbeeld. "We hopen op die manier sluikstorten tegen te gaan, omdat mensen zo op een vlottere manier hun afval kwijt kunnen", zegt Duchateau. 

Het recyclagepunt is geopend van 8 uur tot 13 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Het recyclagepunt is wel enkel bedoeld voor kleine spullen die passen in een boodschappentas, met grote spullen moet je nog altijd naar een gewoon recyclagepark.

Meest gelezen