Roeselare verstopt deze Sinterklaasperiode "gluurpietjes" om te spotten tijdens je wandeling

Geen Sinterklaasstoeten dit jaar, maar in Roeselare willen ze toch een beetje toeleven naar 6 december en dat doen ze met "gluurpietjes". Dat is een tekening van Piet, die je kan ophangen aan je raam. Zo kunnen kinderen een zoektocht doen in de buurt. 

Tijdens de eerste lockdown gingen er heel wat kinderen op zoek naar de beren tijdens een wandeling in hun buurt. In Roeselare willen ze nu een nieuwe jacht organiseren, naar "gluurpietjes". De bedoeling is dat je de tekening van Piet downloadt op de site van de stad, die inkleurt en uitknipt, en dan ophangt aan het raam.

De stad wil met het initiatief kinderen stimuleren om naar buiten te gaan. "Een frisse neus halen, een wandeling doen: dat is gezellig en gezond. Als veel gezinnen zo'n gluurpietje ophangen, dan kunnen kinderen een zoektocht houden om zo veel mogelijk gluurpietjes te ontdekken in de buurt", zegt Annebeth Boudry, communicatiemedewerker van de stad Roeselare. 

Heb je geen printer thuis om het gluurpietje af te drukken? Er liggen ook gluurpieten aan het onthaal van het stadhuis of aan de verschillende Arhus-filialen, tijdens de openingsuren.

Meest gelezen