James Arthur Photography

Toerisme Oost-Vlaanderen promoot onbekende wandelingen door coronadrukte

Tijdens de coronalockdown gaan opnieuw meer mensen wandelen en fietsen. Zij kiezen vaak de bekende routes, waardoor het daar dan erg druk wordt. Zo kan het ook onveilig zijn, omdat wandelaars moeilijk afstand kunnen houden. Daarom zet Toerisme Oost-Vlaanderen nu via sociale media meer onbekende plekken in de verf. "Aan de hand van onze wandelrouteplanner, kan je bijvoorbeeld jouw eigen wandeling uitstippelen", legt Katia Versieck van Toerisme Oost-Vlaanderen uit.

Dat wandelen dé hype is van 2020, hebben al heel wat mensen ondervonden. Ook bij Toerisme Oost-Vlaanderen merken ze dat meer mensen op zoek zijn naar een leuke en mooie wandeling. Ze krijgen in tijden van lockdown tot 4 keer meer bezoekers op hun website en ook de tellingen op de wandelroutes wijzen uit dat meer mensen aan het wandelen geslagen zijn. "Het is belangrijk om daarop in te spelen", zegt Katia Versieck, directeur van Toerisme Oost-Vlaanderen. "We proberen de wandelaars de suggestie te geven om ook eens in de eigen buurt te gaan wandelen en niet altijd te kiezen voor de populaire en platgewandelde paden. Daarnaast sporen we hen ook aan om gebruik te maken van onze wandelrouteplanner, waarmee je een eigen wandeling kan uitstippelen."

Via sociale media proberen we ook eens onbekende plekjes in de verf te zetten

Katia Versieck, Toerisme Oost-Vlaanderen

"We proberen de wandelaars en fietsers er ook altijd op te wijzen om de regels op te volgen, zoals mondmaskers dragen en afstand houden wanneer dat nodig is. Sommige steden en gemeenten hebben ook al eenrichtingsverkeer ingevoerd, voor de smalle en drukbezochte paadjes. Ook daar roepen we op om die regels na te leven, zodat we zo snel mogelijk van deze coronapandemie verlost zijn."

"Blij met de aandacht"

De wandel- en fietshype tijdens deze coronaperiode heeft ook zijn voordelen, vindt Versnick. "We kunnen eigenlijk alleen maar blij zijn dat onze regio's en bossen heel erg populair zijn geworden en dat we heel wat wandelaars en fietsers hebben bijgekregen."

De Meetjeslandse kreken zijn super, maar mijn favoriet zijn de bossen en natuurgebieden in de Vlaamse Ardennen
Ellen Van Wulpen, Toerisme Oost-Vlaanderen

Volgens Ellen Van Wulpen van Toerisme Oost-Vlaanderen zijn vooral de bossen heel populair, net als de kindvriendelijke routes. "De wandelaars hebben ook de twee nieuwe netwerken in het Waasland ontdekt. Maar via sociale media delen we nu ook elke week een wandel- of fietstip, om de minder populaire routes te promoten, waardoor de wandelaars meer gespreid worden. We laten ons daarvoor leiden door vakanties, drukte en ook de weersvoorspelling. Als het gaat regenen, raden we mensen meer aan om in een bos te wandelen, omdat de bomen iets meer beschutting geven. Mensen delen dan ook reacties en foto's van hun wandeling met #routen. Zo is de cirkel rond."

Wie meer wil weten over nieuwe wandelroutes kan daarvoor terecht op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen of op hun Instagram- en Facebookpagina.

kasto80

Meest gelezen