Radio 2

Vandalen vernielen Vlaamse Leeuw en vlaggenmast van Paul: "Mijn mast kunnen ze plooien, maar mij niet"

Onbekenden hebben in Dilbeek de vlag van de Vlaamse Leeuw en de vlaggenmast van Paul Van den Bosch vernield. Van de daders is er geen spoor. Maar Paul geeft zich niet gewonnen en werkt volop aan  de herstelling van zijn vlaggenmast.  

Vandalen hebben het gemunt op de Vlaamse Leeuwenvlag en op de vlaggenmast van Paul Van den Bosch in Sint-Martens-Bodegem, in de buurt van Dilbeek. Paul begrijpt dat de Vlaamse Leeuw voor sommige mensen een doorn in het oog is. "Maar dat geeft niemand een reden om ze te vernielen", vindt hij.

Eind oktober sloegen de vandalen een eerste keer toe. "Ze hebben toen de vlag naar beneden gehaald en ze daarna kapot gesneden", vertelt Paul aan Sonny op radio 2 Vlaams-Brabant. Paul hing meteen een nieuwe vlag op en zorgde ervoor dat die niet meer naar beneden kon worden gehaald. "Dat moet de vandalen zodanig geïrriteerd hebben dat ze op een avond niet alleen de vlag vernielden, maar ook de hele mast naar beneden haalden."

Wachten op politie

Paul belde de politie om aangifte te doen van de vandalenstreek, maar hij kwam door het late uur terecht in de provinciale noodcentrale. "De centralist beloofde meteen een ploeg ter plaatse te sturen, maar ik wacht nu, enkele dagen later, nog altijd op die mensen", lacht Paul.  "De mast heb ik wel weggehaald want hij lag voor een deel op de openbare weg."

Beveiliging

"Dat je de Vlaamse Leeuw niet graag ziet wapperen kan ik begrijpen", zegt Paul. "Ik zie de Belgische vlag ook niet graag, maar ik ga ze daarom niet vernielen." Paul is in elk geval vastbesloten om de Vlaamse Leeuwenvlag opnieuw te hijsen. "Ik ga de vlaggenmast herstellen en ik ben ook aan het uitkijken naar een goeie beveiliging, zoals een bewakingscamera. Of misschien kan ik het systeem van een schrikdraad op mijn vlaggenmast plaatsen. Dat geeft een schok, maar je gaat er niet van dood", lacht hij.  

Meest gelezen