Radio 2

Zware woningbrand vernielt twee huizen in Kortenberg

Op de Leuvensesteenweg in Kortenberg zijn vanmorgen bij een zware brand zeker twee woningen vernield. De brandweer doet al het mogelijke om bijkomende schade te voorkomen. Er vielen geen gewonden.

Het vuur sloeg van één huis over op een naastgelegen woning. Bewoner Karim Akoudad vertelt: "Ik hoorde vanmorgen al een hele tijd geruis op de eerste verdieping. Dat begon me te irriteren, maar nog voor ik naar buiten kon gaan om te kijken wat het was, kwam een buurman op de deur kloppen om te zeggen dat het huis van de buren in brand stond."

Gevecht tegen vlammen en wind

"De brandweer was enorm snel ter plaatse", vertelt Karim nog. "Maar door de felle wind sloeg het vuur over op ons huis en nog voor de brandweer iets kon ondernemen brandde het bij ons ook. Gelukkig kon de brandweer verdere uitbreiding voorkomen."

Op zoek naar ander onderdak

Niemand raakte gewond, maar de twee huizen zijn onbewoonbaar. "Ik zal met mijn twee kinderen elders onderdak moeten vinden. Dat lukt wel bij familie. Iedereen is ongedeerd, dat is het belangrijkste", besluit Karim Akoudad. 

Radio 2

Meest gelezen