27 camera’s tegen vandalisme in Beringen: “Veiligheidsgevoel inwoners en pakkans overtreders verhogen”

In Beringen zullen 27 camera’s geïnstalleerd worden in de strijd tegen vandalisme en overlast. De beelden moeten de politie helpen met het opsporen van overtreders en moeten het veiligheidsgevoel van de inwoners verhogen.

Een aantal camera’s werkt intussen al en zijn geïnstalleerd op de Be-Minesite. De anderen moeten nog geïnstalleerd of gebruiksklaar gemaakt worden. De beelden die gemaakt worden door de camera’s zullen worden bekeken door de politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo. 

Burgemeester van Beringen Thomas Vints legt uit: “We hebben in het begin van deze legislatuur budget vrijgemaakt om camera’s aan te kopen en ook een cameranetwerk aan te leggen, vooral in de strijd tegen vandalisme en overlast en daarom is er gekozen om op de eerste plaats op de site van Be-Mine camera’s te gaan installeren, maar ook op de twee treinstations in Beringen en Beverlo.

Vorig jaar 700 meldingen van vandalisme en onverantwoord gedrag in het verkeer
Thomas Vints, Burgemeester Beringen

De camera’s zijn bedoeld om het aantal incidenten te verlagen of om overtreders sneller op te sporen. “Afgelopen jaar hadden we toch een 700 meldingen van vandalisme en ook onverantwoord gedrag in het verkeer. Met die camera’s willen we onder andere het veiligheidsgevoel verhogen, maar zeker ook de pakkans van overtreders willen we vergroten.” 

Mobiele camera's

Naast de 27 vaste camera’s heeft Beringen nog 8 mobiele camera's in gebruik. 5 daarvan worden gebruikt om sluikstorters op heterdaad te betrappen, de andere 3 dienen om overlast aan te pakken.

Meest gelezen