3.000 extra bomen in Heist-op-den-Berg: "Tot alle 43.000 inwoners een boom hebben"

In Heist-op-den-Berg zijn ze bezig aan een inhaalbeweging om meer bos te planten, en nu komen daar weer 3000 bomen bij. Die worden momenteel geplant op 2 braakliggende percelen van het OCMW, in Grootlo, een gehucht in deelgemeente Schriek. "Heist-op-den-Berg is een van de zogenoemde bosarmere gemeenten in de regio, maar er is dus verbetering op komst", zegt schepen van Milieu Sarah Wouters (Groen).

De 3.000 bomen horen bij een groter plan. "We hebben vorig jaar het bomencharter ondertekend. Daarin stond dat we 10.000 bomen moesten planten", zegt Wouters. "Die 10.000 staan er al, maar wij zien het groter. We willen een boom voor elke inwoner van Heist-op-den-Berg. Dat zijn dus in totaal 43.000 bomen."

We hebben er al 10.000 geplant, maar we zien het groter

Sarah Wouters, schepen van milieu (Groen)

De bomen worden geplant in samenwerking met de vzw Natuurwerk. "Dat is een organisatie waarbij mensen terecht kunnen die moeilijk een plaats vinden op de arbeidsmarkt", vertelt Wouters. Ze kunnen dan bij Natuurwerk ervaring opdoen om zo opnieuw aan de slag te geraken."

Wandelpad

In het gebied waar nu een bos aangelegd wordt, zal op termijn ook een wandelweg vrijgemaakt worden. Dan kunnen mensen in de buurt daar ook gebruik van maken.

Meest gelezen