Radio 2

Joke haalt voor De Warmste Week massaal veel speelgoed op voor kansarme kinderen in Ronse: "Ieder kind verdient een Sinterklaascadeau"

Joke Janssens uit Kluisbergen heeft na een oproep genoeg speelgoed verzameld om 300 Sinterklaaspakketten te maken. Het speelgoed wordt geschonken aan sociale kruidenier Kaboes in Ronse. Die verzamelt alle pakketten om kinderen van kansarme gezinnen een leuke Sint te bezorgen.

"Ik ben via een vriendin bij Kaboes terecht gekomen omdat ik zelf wat oud speelgoed wilde geven aan een goed doel", vertelt Janssens aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. Kaboes is een sociale kruidenier in Ronse die 120 kansarme gezinnen aan voedsel en kledij helpt. De kruidenier krijgt hulp van vrijwilligers en probeert voor ieder feest speelgoed in te zamelen. Het gaat niet alleen om Sinterklaas maar ook Kerstmis, Oudejaar, Pasen, Moeder -en Vaderdag en alle dagen waarop cadeaus worden gegeven.

Ik wil dat ieder kind een Sinterklaascadeau kan krijgen
Joke Janssens uit Kluisbergen

Oproep

"Ik wilde graag helpen zodat ieder kind een Sinterklaascadeau kan krijgen", zegt Janssens. Ze begon met een oproep via verschillende vriendinnen. Maar al gauw liep dat uit de hand. "Die oproep is zodanig gedeeld via sociale media dat het terecht kwam bij mensen die ik zelfs niet kende", lacht Janssens. "De situatie is in de positieve zin helemaal ontspoord."

Janssens is speelgoed gaan ophalen bij verschillende gezinnen en heeft in totaal genoeg verzameld om 300 Sinterklaaspakketten te kunnen maken. Zo'n pakket is bedoeld voor kinderen van 0 tot 10 jaar. En voor iedere leeftijdsklasse is er iets gepast: "Voor de baby's zijn er Bumba's en speeltjes met muziek. Voor de iets oudere kindjes zijn er puzzels en leesboeken. Er zijn ook poppen, auto's, fietsjes, er staat hier heel veel. En er is genoeg voor iedereen. Ik heb al veel blije gezichten gezien en daar doen we het voor."

(lees verder onder de foto)

FB pagina Kaboes

Het is niet de eerste keer dat Janssens werkt voor een goed doel: "Maar wel voor het eerst voor Kaboes. Ik voel me goed bij deze organisatie want ik weet dat het bij de juiste gezinnen terecht komt. Hier komen mensen die dit écht nodig hebben en die het heel erg appreciëren. Dat geeft enorm veel voldoening." 

Kerstpakketjes

De pakketten staan bij de sociale kruidenier in een aparte ruimte. Gezinnen die wekelijks bij Kaboes komen kunnen een pakket ter plaatse uitkiezen. En het is nog niet gedaan voor Janssens: "We zijn ook al bezig om kerstpakketjes samen te stellen. Er zijn verschillende mensen die helpen en zelfs koekjes willen bakken. En Pasen en zelfs Sinterklaas volgend jaar: daar denk ik ook al aan."

Mensen die ook speelgoed willen schenken kunnen de sociale kruidenier Kaboes in Ronse vinden via hun Facebookpagina.

kasto80

Meest gelezen