NMBS

Anderlecht krijgt nieuw treinstation

De NMBS opent op 13 december een nieuw treinstation in Anderlecht. Er zal elk uur een trein stoppen. De opening past in de uitbreiding van het treinaanbod in de hoofdstad, vanaf midden december.

Vanaf zondag 13 december 2020 breidt de NMBS haar treinaanbod uit met 4,7%. Er komen extra IC-treinen en meer treinen op de voorstadsnetten rond de grote steden. Daarvoor geeft de NMBS zichzelf tijd tot 2023. Wat wél onmiddellijk gebeurt, is de opening van een nieuw station in Anderlecht, in de wijk het Rad. 

Strategisch gelegen

"De nieuwe halte in Anderlecht ligt strategisch, vlakbij de Brusselse Ring en verschillende scholen", zegt woordvoeder Dimitri Temmerman van de NMBS. "Het is de 35ste halte in het Brussels gewest. Het station zal elk uur bediend worden door de S3-trein tussen Zottegem, Brussel-Centraal en Dendermonde , ook in het weekend."

Overstap

De nieuwe stopplaats ligt ook vlakbij een metrostation. "Dat is uiteraard geen toeval", weet Temmerman. "We willen de reizigers zo de kans geven om makkelijk over te stappen op ander openbaar vervoer, in dit geval de Brusselse metro." Hoe het station is ingericht blijft voorlopig nog even een geheim. Op 13 december, de dag van de opening, weten we meer.

Meest gelezen