AZ Groeninge

AZ Groeninge in Kortrijk geeft koelvesten voor covidafdelingen: "Ze geven 3 uren afkoeling onder warme beschermkledij"

 

Medewerkers van de covidafdelingen in het AZ Groeninge in Kortrijk werken voortaan met speciale koelvesten. AZ Groeninge is één van de eerste ziekenhuizen in ons land die zulke vesten heeft gekocht om de hittestress te verminderen. Veel zorgwerkers hebben daar last van omdat ze warme pakken en maskers moeten dragen om zich te beschermen tegen corona.

AZ Groeninge heeft 13 koelvesten gekocht. Dave Allegaert, manager innovatie en kwaliteit in het Kortrijkse ziekenhuis: "De vesten verfrissen het lichaam zonder koud aan te voelen. Ze zorgen voor een  constante temperatuur van 22 graden. Dat is fris maar niet koud. Onze collega's vinden het aangenaam om dragen. De pakken werken 3 uren. Daarna moeten ze opnieuw afgekoeld worden. Maar 3 uren is ongeveer de tijd die een personeelslid doorbrengt op een covidafdeling."

lees voort onder foto

AZ Groeninge

De koelvesten komen uit Nederland. "Ze werden ontwikkeld aan een universiteit in Nijmegen. Ze dienden oorspronkelijk voor atleten die zich in warme landen moesten voorbereiden op grote wedstrijden."

AZ Groeninge

Meest gelezen