Getty Images

Buren uit Berendrecht-Zandvliet-Lillo helpen elkaar met project "Polderbubbels" voor De Warmste Week

Inwoners uit het Antwerps district Berendrecht-Zandvliet-Lillo kunnen zich aanmelden om elkaar te helpen of om hulp te ontvangen, in het kader van "Polderbubbels", een project voor "Beste Buren van De Warmste Week". Het gaat vooral om kleine, dagdagelijkse zaken die sommigen niet meer zelf kunnen doen. "We willen duidelijk maken wat het woord "buren" eigenlijk betekent, zodat de mensen er niet alleen voor staan", legt districtsschepen Sandra Suykerbuyk uit op Radio 2 Antwerpen.

Naar aanleiding van de actie "Beste Buren voor de Warmste Week" van Radio 2 organiseert het Antwerps district Berendrecht-Zandvliet-Lillo het initiatief "Polderbubbels". In samenwerking met het vrijetijdscentrum De Schelde wil het district inwoners die nood hebben aan hulp of sociaal contact helpen. "We willen weer duidelijk maken wat het woord "buren" eigenlijk betekent. We leven allemaal op onszelf, maar zouden beter weer bewust worden van wie er achter welke deur woont. Zo sta je er niet alleen voor", legt schepen Sandra Suykerbuyk uit bij Radio 2 Antwerpen. 

We moeten weer bewust worden van wie er achter welke deur woont, zo sta je er niet alleen voor

Sandra Suykerbuyk, districtsschepen Lokaal Sociaal Beleid (CD&V)

Voor het project kan je ofwel zelf hulp vragen, ofwel jezelf als vrijwilliger hulp aanbieden. "Polderbubbels" zal dan vrijwilligers inzetten. Het gaat vooral om kleine, dagdagelijkse zaken zoals boodschappenhulp, begeleiding bij computervragen of een goed gesprek. "Want kleine gebaren hebben vaak een grote impact", klinkt het. 

Wie zich wil aanmelden, kan dat doen via mail naar vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be of via de contactformulieren die verspreid zijn bij de lokale handelaars. 

Meest gelezen