Bredene sluit 2 sportterreinen en 2 skateparken omdat het er te druk was

Bredene sluit 2 sportterreinen en 2 skateparken omdat er vaak tientallen jongeren samen zitten. Doordat het er soms zo druk is, houden ze ook onvoldoende afstand. De gemeente probeerde eerst de jongeren dat gewoon duidelijk te maken, maar dat had weinig resultaat. 

Met een 40-tal waren ze soms in de skateparkjes en op de sportterreinen die nu gesloten zijn. Om te bewegen uiteraard, maar vaak ook om gewoon wat bij te kletsen met elkaar. Dat is ergens wel begrijpelijk, vindt het gemeentebestuur, dat die jongeren nog eens fysiek willen samen zijn. Maar met zo veel en zonder afstand is compleet onverantwoord nu. "We hebben diverse pogingen gedaan om hen wat te sensibiliseren", zegt noodplanningscoördinator Philippe Peeters. "Maar uiteindlijk bleek er geen andere optie dan de vier terreintjes te sluiten. Het skatepark heeft een open infrastructuur, maar de technische dienst heeft er een hekken rond gebouwd, zodat je niet zo meer meer op het terrein kan."

We hebben geprobeerd de jongeren te sensibiliseren, maar dat had onvoldoende resultaat

Philippe Peeters, noodplanningscoördinator Bredene

Meest gelezen