Belga

24-jarige Genkenaar gearresteerd voor bedreiging minister Zuhal Demir

Een man van 24 uit Genk is gisteren gearresteerd nadat hij deze week een anonieme dreigmail had gestuurd naar Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).

Minister Zuhal Demir (N-VA) kreeg afgelopen dinsdag een dreigmail in het Turks. Ze kreeg daarvoor ook politiebewaking. Het parket van Limburg heeft gisteren een Genkenaar van 24 laten arresteren. Uiteindelijk bekende de man dat hij de mail had gestuurd. Volgens het parket beseft hij dat hij dat beter niet had gedaan en bood hij zijn verontschuldigingen aan.

Snelrecht

De man zal zich nu moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Tongeren via een snelrechtprocedure. De zaak zal begin januari 2021 al behandeld worden. De 24-jarige man riskeert een veroordeling voor schriftelijke bedreigingen en inbreuken op de wet inzake de elektronische telecommunicatie. Hierop staan gevangenisstraffen tot 2 jaar.

Meest gelezen