Gezocht: warm pleeggezin voor "Kobe" (6) omdat zijn mama regelmatig in het ziekenhuis ligt

Pleegzorg Limburg is altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen, nu ook voor Kobe (fictieve naam). Hij woont in de omgeving van Bree, zit in het eerste leerjaar en speelt graag met lego. Momenteel wachten 114 kinderen op pleegzorg.

"Het is de eerste keer dat we zo gericht op zoek gaan naar een pleeggezin omdat Kobe nu toch al een tijdje wacht op pleegzorg", zegt Jana Bens van Pleegzorg Limburg . "Kobe woont in de omgeving van Bree. Zijn mama is chronisch ziek en moet soms voor enkele weken naar het ziekenhuis. Dan kan ze niet voor hem zorgen en daarom wil ze haar zoontje in die periodes toevertrouwen aan een warm pleeggezin."

"In een normaal traject gaan mensen eerst naar een info-avond", gaat Jana Bens verder, "en als ze denken dat pleegzorg iets voor hen is, leggen we met hen een heel traject af. Dat kan verschillende maanden tot een half jaar duren. Het is belangrijk dat ze goed beseffen waar het om gaat en ook heel bewust voor pleegzorg kiezen. " 

We gaan op zoek naar pleegzorg op maat van het kind maar ook op maat van het gezin

Jana Bens, Pleegzorg Limburg

"Er zijn verschillende vormen van pleegzorg", gaat Jana Bens verder. "Sommige kinderen zijn permanent in een pleeggezin maar andere komen enkel in het weekend, of om de twee weken of maar af en toe. Natuurlijk houden we rekening met wat een gezin aan kan en zoeken we voor iedereen een goede match." 

In deze 'Week van de Pleegzorg' willen we ook veel aandacht geven aan de kinderen uit pleeggezinnen", zegt Jana Bens. "Omdat ze vaak vergeten worden maar er toch mee voor zorgen dat pleegkinderen zich thuis voelen. Pleegkinderen moeten vaak ook speelgoed en aandacht van hun ouders delen en dat mag je niet onderschatten. Daarom willen wij hen toch ook eens in de bloemetjes zetten."

Wie geïnteresseerd is in pleegzorg vindt daarover alle info op www.pleegzorg.be. Daar staat een overzicht van alle info-avonden. Voor Kobe is er een specifieke info-avond op 9 december. 

Meest gelezen