Kerstboom van Kortrijks loodgietersbedrijf is 2 meter groter dan die van Brussel

Het is al 40 jaar een traditie en ook in deze coronatijd heeft het loodgietersbedrijf Deneckere weer een reusachtige kerstboom in Kortrijk gezet, van maar liefst 20 meter.

5 ton zwaar en 20 meter hoog is de kerstboom voor het loodgietersbedrijf Deneckere in Kortrijk. Dat is 2 meter hoger dan die op de Grote Markt van Brussel. "Een boom van 'maar' 5 meter kunnen we hier moeilijk plaatsen", zegt Frank Deneckere: "We hebben een jarenlange traditie om telkens bomen te plaatsen tussen de 18 en 22 meter. Die komen vaak van particulieren die ons zelf vragen om hem te komen halen omdat hij te groot geworden is en voor overlast zorgt bij hun buren. En ja, ook dit jaar zijn we er in geslaagd om weer een imposant exemplaar op de kop te tikken, al is het voor mij netzo belangrijk dat het een mooie boom is."

Meest gelezen