Kobra en Ibrahim Resaï kwamen vijf jaar geleden aan in ons land en hebben nu een naaiatelier in Hasselt

Het is vandaag de Dag van de Ondernemer. En een wat minder bekende groep ondernemers zijn de "nieuwkomers". Maar ook zij slagen er vaak in om een succesvolle zaak uit te bouwen. Dat geldt zeker voor de familie Resaï die een naaiatelier opende nadat hun asielaanvraag werd goedgekeurd. 

Ook in Limburg zijn er heel wat voorbeelden van  nieuwkomers die eerst aankloppen bij het Project Azo voor begeleiding en daarna hun eigen onderneming opstarten. Van de zowat 50 nieuwkomers die zich elk jaar in onze provincie aanmelden, begon uiteindelijk een op drie een eigen zaak. 

Kobra en Ibrahim Resaï uit Iran bijvoorbeeld begonnen in onze provincie met een naaiatelier. Ze kwamen vijf jaar geleden aan in ons land en verbleven eerst drie jaar in het asielcentrum van Houthalen-Helchteren. Daarna startten ze met "De Gouden Draad", een retouchezaak in Hasselt. 

De coronacrisis is moeilijk voor iedereen, ook voor mijn vrouw en mij, maar we hebben momenteel toch voldoende werk

Ibrahim Rezaï

"Wij hadden in Iran al ervaring met naaiwerk", vertelt Ibrahim Rezaï, "en toen onze asielaanvraag werd goedgekeurd en wij op zoek gingen naar een baan, wilden we onze ervaring hier gebruiken. Daarom startten wij een retouchezaak "De Gouden Draad".

"We hebben het nu wat moeilijker door de coronacrisis, maar dat geldt voor iedereen, en al bij al hebben we nog voldoende werk. Het ging ook vlot om een onderneming op te starten. We hebben veel hulp gekregen en er is ook veel reclame gemaakt. We zijn nu zo'n twee jaar bezig en hopen van ons naaiatelier een mooie bloeiende zaak te maken."

Meest gelezen