Videospeler inladen...

Korpschef Zone Zuid in Brussel: "Corona heeft een grote kloof geslagen tussen ons en een deel van de bevolking"

In Jette werd deze week tot twee keer toe een politiepatrouille belaagd, onder meer toen ze drugsdealers betrapten. En vorig weekend raakten 3 agenten gewond in Elsene, toen ze een coronacontrole wilden uitvoeren. Wat is er aan de hand en wat te doen? "Terzake"-reporter Stein Falk ging mee het terrein op in Anderlecht, samen met de nieuwe korpschef van politiezone Zuid Jurgen De Landsheer. 

"Er zijn heel weinig mensen die ons leuk vinden", stelt de korpschef. En volgens hem heeft de coronacrisis daar geen goed aan gedaan.

"Corona heeft een heel grote kloof geslagen tussen onszelf en een deel van de bevolking. Wij zijn diegene die handhaven. Wij zijn de boeman, wij moeten boetes uitschrijven en dat zorgt ervoor dat het vertrouwen vanuit de bevolking voor een deel weg is en als er iets is dat je nodig hebt als politiedienst dan is het wel het vertrouwen van de bevolking."

Dat er  nog heel wat nodig is om dat vertrouwen te herwinnen, blijkt wanneer de korpschef op het Lemmensplein voor het oog van de camera bekogeld wordt met eieren. 

Korpschef bekogeld met eieren, bekijk hier zijn reactie:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de volledige "Terzake"-reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen