Mechelen plaatst kindvriendelijke borden bij speelterreinen: "Duidelijke signalisatie voor de weggebruiker"

De stad Mechelen zal eind dit jaar een 50-tal kindvriendelijke borden plaatsen bij speelterreinen. Die moeten zowel de speelplekken aanduiden voor kinderen,  als de weggebruiker waarschuwen voor spelende kinderen op straat. "Veiligheid is inherent aan een kindvriendelijke stad", zegt schepen van Jeugd, Abdrahman Labsir (Open VLD). 

In Mechelen komen er op vraag van de kinderraad verschillende waarschuwingsborden in de buurt van speelterreinen of plaatsen waar veel kinderen spelen. De zogenoemde kindvriendelijke borden hebben twee doelen: "Enerzijds dienen ze als visualisatie voor kinderen om aan te geven waar er speelgelegenheden zijn. Anderzijds dienen ze als duidelijke signalisatie voor de weggebruiker om voorzichtig te rijden in die buurten", vertelt schepen van Jeugd, Abdrahman Labsir (Open VLD). 

Veiligheid is inherent aan een kindvriendelijke stad

Abdrahman Labsir, schepen van Jeugd (Open VLD)

In een eerste fase worden er alvast 50 borden geplaatst, maar als er op een andere plaats ook veel kinderen samenkomen, dan kunnen daar borden worden bijgeplaatst. "Want veiligheid is inherent aan een kindvriendelijke stad", aldus Labsir. 

Op de borden zelf zal de Mechelse kinderfiguur Rommy Rombouts staan, verwijzend naar de Sint-Romboutstoren. Daarbij komt de tekst "let op, kinderen op straat". Eind dit jaar en begin volgend jaar worden de kindvriendelijke borden geplaatst. 

Meest gelezen