Ondanks coronacrisis nog altijd veel startende ondernemers in West-Vlaanderen

Ondanks de coronacrisis zijn er nog altijd bijna even veel startende bedrijven in West-Vlaanderen als anders. Dat blijkt uit cijfers die de zelfstandigenorganisatie Unizo verzamelde naar aanleiding van "Dag van de ondernemer". Eén van die starters is Laurent Destrooper. Hij opent binnen 2 weken een koffiewinkel in Roeselare. 

"Is het corona niet, dan had het iets anders kunnen zijn", reageert Laurent in het ochtendprogramma van Radio 2 West-Vlaanderen, waarmee hij bedoelt dat er altijd verrassingen kunnen opduiken bij de start van een zaak en je niet eeuwig kan wachten op het ideale moment om te beginnen. "In onze nieuwe zaak ging je koffie kunnen degusteren. Dat lukt voorlopig niet. Maar we gaan toch bonen en gemalen koffie verkopen. Simpel wordt het niet, samen met de Panos zullen we de enige zaak zijn in de straat die open is. Maar we zien wel. Ik wil niet toegeven aan de angst. En uiteindelijk: ondernemen is altijd risico nemen."

Ondernemen is altijd risico nemen
Laurent Destrooper, koffiebrander

Laurent is gelukkig niet onervaren, ook al is hij pas een dertiger. Op zijn 18de al nam hij 't Molentje over, een ambachtelijke koffiebranderij uit Langemark-Poelkapele. "Ik was beter in het "student zijn" dan in het studeren zelf", lacht hij. "Achteraf gezien was het misschien niet de meest optimale beslissing. Ik heb veel leergeld moeten betalen. Ik zou jongeren die willen ondernemen nu eerder aanraden om hun studies te combineren met een kleine start-up. Dan heb je de theorie én de praktijk. Maar ik mag niet klagen en ben al bij al blij met wat ik al doende heb geleerd." 

Meest gelezen