Plantentuin Meise

Plantentuin Meise verkoopt "mijmerklokjes"

Omdat het evenement Winterflorydalle niet doorgaat zocht de plantentuin van Meise een alternatief voor het winterseizoen. De plantentuin verkoopt nu voor 1 euro een meiklokje waaraan je een boodschap en de naam van een dierbare kan hangen. "Daarna kan je zelf op zoek gaan naar je eigen "mijmerklokje" in de rozentuin", zegt woordvoerster Manon van Hoye. De opbrengst gaat naar Veerkracht van het UZ Brussel.

De plantentuin van Meise gaat 4000 zogenoemde "mijmerklokjes" verkopen en planten voor het goede doel. Mensen kunnen voor 1 euro een meiklokje kopen en een naam en boodschap meegeven, dat wordt dan een "mijmerklokje". Vanaf eind december kan je dan je eigen "mijmerklokje" gaan zoeken in de plantentuin, vertelt woordvoerster Manon van Hoye: "Je geeft zo'n mijmerklokje een naam, van een dierbare, een familielied, iemand die er niet meer is of waar je vaak aan denkt, er kan zelf een korte boodschap bij en de dag er na kan je je mijmerklokje gaan zoeken in de rozentuin van de Plantentuin. We gaan de meiklokjes vanaf 1 december planten."

We dachten de Plantentuin is voor veel mensen een plek waar ze tot rust komen,  een gesprek houden met iemand. Dat past perfect bij Villa Veerkracht waar het personeel van het Ziekenhuis in Jette op adem kan komen.

Manon Van Hoye, Plantentuin Meise

"Het zal een mooi zicht worden, al zal het soms wel even zoeken worden tussen de 4000 mijmerklokjes. De opbrengst gaat naar Villa Veerkracht. Dat is een plek die psychologische en emotionele ondersteuning biedt voor de zorgverleners en ander personeel van UZ Brussel. Alle medewerkers kunnen tot rust komen in een huiselijke omgeving.  Een plaats waar het personeel van het UZ Brussel tot rust kan komen", besluit van Hoye. 

Als je de Plantentuin in Meise wil bezoeken moet je wel eerst online reserveren en betalen. Dan krijg je een tijdslot waarbinnen je kan komen wandelen in het park.

Meest gelezen