De gemeente Maldegem deelde ook al gelijkaardige mondmaskers uit.
Gemeente Maldegem

Stad Antwerpen voorziet 5.000 mondmaskers met doorkijkvenster voor slechthorenden

De stad Antwerpen voorziet 5.000 mondmaskers met een doorkijkvenster voor mensen met een hoorbeperking. Met normale mondmaskers kunnen slechthorenden en hun naasten niet meer liplezen. Daarom wil de stad helpen. "Het is belangrijk dat mensen met een hoorbeperking nog met hun omgeving kunnen communiceren", zegt schepen voor Gelijke Kansen, Karim Bachar (SP.A).

De stad Antwerpen zal 5.000 doorzichtige mondmaskers voorzien voor mensen met een hoorbeperking, zoals doven en slechthorenden. Door het coronavirus en de verplichting van mondmaskers hebben zij veel moeite met communiceren, aangezien zij en hun naasten niet meer kunnen liplezen. Daarom wil de stad nu helpen. 

"Het is belangrijk dat ook mensen met een hoorbeperking volop kunnen communiceren met hun omgeving. Via liplezen kunnen ze nog communiceren met de mensen rondom hen", zegt schepen voor Gelijke Kansen, Karim Bachar (SP.A). 

De maskers zullen in eerste instantie verdeeld worden via organisaties die zich inzetten voor doven en slechthorenden. "Het is een eerste aankoop. We zullen de situatie blijven opvolgen, en mochten er meer maskers nodig zijn, dan zullen we die ook voorzien", aldus Bachar. 

Meest gelezen