Toeteractie in Geel om zorgpersoneel te steunen: "Met applaus alleen gaan we er niet geraken"

In Geel is deze ochtend luid geclaxonneerd op de Antwerpsesteenweg, vlak voor het centrum. Het gaat om een actie van de Kempense PvdA-afdelingen. Met het lawaai willen ze nog eens extra aandacht vragen de zorg. "De regering heeft een speciale premie beloofd aan een deel van het ziekenhuispersoneel, maar er moet structurele steun komen voor ál het zorgpersoneel", zegt Greet Daems van PvdA in Geel.

Volgens Daems is het zorgberoep niet aantrekkelijk genoeg. "Er zijn 19.000 gediplomeerde verpleegkundigen die in andere sectoren werken", legt ze uit. "Wij vragen om de pensioenleeftijd te verlagen en de lonen te verhogen, zodat die mensen opnieuw in de zorg aan de slag willen gaan. Er staan middelen klaar voor volgend jaar, maar de loonsverhoging moet er nu komen."

Er werken 19.000 gediplomeerde verpleegkundigen in andere sectoren. Er moet nú een loonsverhoging komen. 

Greet Daems (PvdA)

Met de toeteractie willen ze ook het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. "We staan hier aan een rondpunt om het zorgpersoneel te steunen", vertelt Daems. "Ze hebben het zwaar te verduren tijdens de tweede golf. Wij willen echt structurele veranderingen, want met applaus alleen gaan we er niet geraken."

Ook in Herentals, Turnhout en Mol zal de volgende dagen geclaxonneerd worden. "Het is een kleine, ludieke actie, maar die zijn ook noodzakelijk", klinkt het. 

Meest gelezen