Vijf verdachten in de cel na online video van groepsverkrachting in Brusselse B&B

In het onderzoek naar een mogelijke groepsverkrachting in een Brusselse bed & breakfast, waarvan eerder deze maand een video verscheen op sociale media, zijn vijf mensen aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. 

Op sociale media doken begin november beelden op van een vermoedelijke groepsverkrachting. Vijf tot acht mannen komen in beeld terwijl ze lachgas gebruiken en seks hebben met een jonge vrouw. 

Op de Twitterpagina van ‘Balance Ton Willy’, een pagina die het opneemt voor slachtoffers van seksueel geweld, werd opgeroepen om de daders te helpen identificeren. De dagen nadien verschenen verschillende screenshots met de profielen van de verdachten in kwestie. Politie en parket startten een onderzoek, waarna een van de verdachten zichzelf aangaf bij de politie.

Het Brusselse parket laat vandaag weten dat er intussen vijf verdachten in de cel zitten. Ze werden allen door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden en zitten in voorlopige hechtenis.

Meest gelezen