Jonas Roosens

Vilvoorde versoepelt avondklok: "Betekent niet dat we de teugels lossen"

De stad Vilvoorde past haar avondklok aan. Die loopt momenteel, net zoals in Brussel, van 10 uur 's avonds tot zes uur 's morgens. Vanaf 21 november wordt dat van middernacht tot vijf uur 's morgens. Maar de andere coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht.

De avondklok in Vilvoorde wordt aangepast. Vanaf de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november geldt het uitgaansverbod van middernacht tot vijf uur 's morgens. Het is de enige versoepeling die de stad toelaat. De andere coronamaatregelen, zoals de mondmaskerplicht op bepaalde plaatsen, blijven gewoon van kracht. 

Brussel

"Tot nog toe waren we iets strenger en hebben we de avondklok van Brussel gevolgd", vertelt burgemeester Hans Bonte (SP.A). Dat moest voorkomen dat mensen uit Brussel zouden afzakken naar de Rand, omdat daar de avondklok later ingaat. "Maar we hebben vastgesteld dat er weinig of geen interactie is met inwoners van het Brussels Gewest. Het was dus niet meer nodig om onze avondklok op die van Brussel af te stemmen", zegt de burgemeester. De versoepeling geldt trouwens ook voor buurgemeente Machelen, die met Vilvoorde één politiezone vormt. 

We hebben nog een lange weg te gaan en we moeten de discipline behouden

Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde

Andere maatregelen blijven

"Dit betekent niet dat we alle maatregelen loslaten", waarschuwt Bonte. "De coronacijfers mogen dan de goeie richting uitgaan, we moeten waakzaam en voorzichtig blijven. De afstandsregels en de mondmaskerplicht blijven  dus van kracht zoals voorheen. Ook het samenscholingsverbod van maximaal vier mensen blijft gelden. We hebben nog een lange weg te gaan en hebben er belang bij om gedisciplineerd te blijven", besluit Bonte.   

Meest gelezen