sabinevanerp op Pixabay.com

Wendy uit Oudsbergen belt wekelijks eenzame senioren op: "Het zijn vrienden geworden" 

Wendy Meyers uit Oudsbergen schreef zich tijdens de eerste lockdown in maart in bij “As-solidair”, een project om eenzame oude mensen op te bellen. Vandaag belt ze nog steeds iedere week met zeven van hen, waarmee ze ondertussen goede vrienden is geworden.

Tijdens de eerst lockdown in maart schreef Wendy zich in voor het initiatief “As Solidair”, een project waarbij vrijwilligers eenzame Assenaren opbellen voor een babbel. “Ik vond dat zo’n leuk initiatief en ik heb mij onmiddellijk aangemeld. Ze hebben mij dan een vijftigtal telefoonnummers doorgegeven en met zeven van hen sta ik nog altijd in contact.”

Doorheen de week is Wendy als kleuterjuffrouw met de jonge kindjes bezig, maar in het weekend maakt ze graag tijd voor “haar oudjes”. “Ik bel ze meestal op zondag om te vragen hoe het met hen gaat en of ik iets voor hen kan betekenen", vertelt ze. "Dat is gemakkelijker aangezien ik het op weekdagen te druk heb. Het geheel neemt zo’n twee uur in beslag. 

Vriendschap voor het leven

Als je zo vaak met elkaar belt creëert dat al snel een band. “Wanneer ik nu eens een week niet bel of ik ben later, denken ze dat ik hen vergeten ben, vertelt de Oudbergenaar. Maar met bellen hoor je natuurlijk alleen een stem en zie je dus niemand. “Een van de "oudjes" heeft Facebook en vroeg dan of ik dat ook had, dan kon ze mijn gezicht eens zien. Ondertussen heb ik dan ook met hen afgesproken dat we na corona allemaal samen eens een koffie gaan drinken.”

Meest gelezen