Facebook Yves Segers

Yves Segers vraagt voortaan bijdrage voor online huisconcerten: "Mijn versie van take away"

Zanger Yves Segers vraagt voortaan een kleine bijdrage voor zijn huiskamerconcerten, die je online kan bekijken. Tot nu toe waren die online-concerten gratis. "Het is mijn versie van de take away-formule", lacht de zanger.

Hallenaar Yves Segers fleurt net als andere Vlaamse artiesten de trieste coronadagen op met online-concerten vanuit zijn huiskamer. Die kon je tot nu gratis bekijken. Maar voortaan vraagt Yves een kleine bijdrage. In ruil voor vijf euro krijg je een link, waarmee je hem online kan zien optreden. 

Take away

Yves legt zijn beslissing uit aan Sonny op Radio 2 Vlaams-Brabant: "Wij treden gratis op en dat is leuk voor de fans. Maar iedere zelfstandige, en zeker een artiest, voelt de coronacrisis in zijn portefeuille. Andere zelfstandigen zoeken ook alternatieve inkomsten. Neem nu de take away in de horeca. Wel, je kan mijn online concerten als mijn versie van de take away-formule beschouwen", lacht Yves.

Democratisch bedrag

"In ruil voor een storting van vijf euro krijgen de mensen een exclusieve link toegestuurd, waarmee ze mijn concert online kunnen bekijken. Ik vind dat een democratisch bedrag", zegt Yves. "Als je naar een live concert gaat kost dat je veel meer geld. Stel dat je met vijf thuis bent, dan kost deze formule je maar één euro per gezinslid!" 

Princiepskwestie

"Het is niet de bedoeling dat ik hier rijk van word", lacht Yves. "Het is voor mij in de eerste plaats een princiepskwestie: ik bied een professioneel product aan en dat verdient een vergoeding, hoe klein ook." Wie intekent krijgt in alle geval waar voor zijn geld: "Mijn huiskamer is extra aangekleed; zelfs de kerstboom staat al te schitteren", verzekert Yves. Het eerste betalende online optreden van Yves Segers vindt plaats op zaterdag 28 november. 

Meest gelezen