AFP or licensors

Canadese stad Toronto vanaf maandag in lockdown

Toronto, de grootste stad van Canada, gaat vanaf maandag in lockdown als gevolg van de verslechterde coronatoestand. Dat heeft de premier van de provincie Ontario vrijdag aangekondigd. 

"Vanaf maandag 23 november om 00.01 uur wordt Toronto" en een groot deel van de periferie "in lockdown geplaatst", verklaarde Doug Ford tijdens een persconferentie.

Tijdens de lockdown, die minstens 28 dagen van kracht blijft, zijn alle bijeenkomsten binnenshuis verboden. Bijeenkomsten buitenshuis worden beperkt tot tien aanwezigen, en hetzelfde geldt voor erediensten, begrafenissen en huwelijken.

Schoonheidszaken zoals kappers moeten net als fitnesszalen, speelhallen en casino's de deuren sluiten. Scholen blijven open, restaurants en niet-essentiële handelszaken ook, maar enkel voor afhaalbestellingen of leveringen. Wie de regels overtreedt, riskeert een boete van omgerekend 483 euro.

"De situatie is bijzonder ernstig en andere maatregelen zullen nodig zijn om nog slechtere scenario's te vermijden", legde Ford uit. Hij zei dat er tot elke prijs moet worden voorkomen dat de capaciteit van de ziekenhuizen wordt overschreden.

Meest gelezen