Foto archief

Opnieuw schermutseling tussen agent en man zonder mondmasker in Brussel, agent overgebracht naar ziekenhuis 

In Brussel is opnieuw een politieman gewond geraakt nadat een man zich verzette bij een controle. De agent wilde de verdachte aanspreken omdat hij geen mondmasker droeg en daarbij kwam het tot een schermutseling. De man werd opgepakt, is verhoord en werd nadien vrijgelaten in afwachting van een verder onderzoek van de feiten. 

“Het gaat om een politie-inspecteur die met de fiets op patrouille was”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Hij wilde een man aanspreken die geen mondmasker droeg, maar die sloeg op de vlucht. De politieman kon de verdachte in de inkomhal van een gebouw volgen, maar daar ontstond een schermutseling.

   "Daar komt het tot een schermutseling waarbij onze collega alle moeite heeft om de persoon in bedwang te houden tot er verdere bijstand komt. Terwijl de agent de verdachte probeert ter plaatse te houden, komen ze beiden ten val, waarbij de verdachte met zijn volle gewicht op de borst van de politieman terecht is gekomen, waardoor de politieman gewond is geraakt."

Een interventieploeg die ter versterking was geroepen heeft de verdachte kunnen arresteren. De politie-inspecteur heeft een arbeidsongeschiktheid van acht dagen. Er werd een pv opgesteld voor feiten van ongewapende weerspannigheid, niet voor opzettelijke slagen en verwondingen. 

De verdachte werd verhoord en werd na het verhoor vrijgelaten. Het parket benadrukt dat deze vrijlating geen straffeloosheid impliceert. Het onderzoek wordt verder gezet en er kan later nog altijd een streng gevolg gegeven worden aan deze feiten.”

Ook vorig weekend waren er al verschillende incidenten met Brusselse politiemensen.  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)  kondigde daarop aan dat ze zich burgerlijke partij zou stellen bij elke vorm van geweld tegen de politie.

Meest gelezen