Watertoren in Linden loopt leeg na breuk in toevoerleiding, lek is intussen hersteld

De watertoren in Linden bij Lubbeek is afgelopen nacht leeggelopen na een breuk in de toevoerleiding. In drie Vlaams-Brabantse gemeenten zitten inwoners daardoor zonder water of is er beperkte bevoorrading. Het lek is intussen hersteld, zegt de Watergroep.

"Een leiding is vannacht gesprongen", zegt Kathleen De Schepper, manager communicatie bij het Vlaamse waterbedrijf. "Het gaat om de toevoerleiding naar de watertoren van Linden. Daardoor is die in heel korte tijd leeggelopen. De precieze oorzaak kennen we nog niet. Het gaat om een breuk in de lengte."

Het zwaarst getroffen zijn inwoners van delen van Linden, deelgemeente van Lubbeek. Ook delen van Holsbeek en Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven, delen in de tijdelijke miserie. "De mensen zitten daar zonder water of kunnen alleen beschikken over water op lage druk", stelt De Schepper. "We weten niet om hoeveel mensen het precies gaat. Dat schommelt naargelang het verbruik."

Het lek in de waterleiding in Linden bij Lubbeek is intussen hersteld. De waterbevoorrading in delen van drie Vlaams-Brabantse gemeenten komt in de loop van de namiddag weer op gang, meldt De Watergroep.

De watertoren van Linden (archieffoto)

Meest gelezen