Minister Petra De Sutter (Groen).

Minister Petra De Sutter (Groen) vraagt Bpost om beslissing niet álle pakjes aan huis te leveren te herzien

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil dat Bpost de beslissing herbekijkt om de komende weken een deel van de pakjes niet meer aan huis te leveren. Dat heeft ze bekendgemaakt na een overleg met het postbedrijf.

Door de recordvolumes aan pakjes, kan Bpost niet meer alle pakjes aan huis afleveren, zo kondigde het bedrijf gisteren aan. Een deel van de klanten zal de pakjes de komende weken zelf moeten gaan oppikken in een afhaalpunt. De beslissing leidde tot felle kritiek van onder meer de handelsfederatie Comeos.

"Ik begrijp de ongeruste reacties die nu binnenkomen op de bijzondere maatregelen", zegt De Sutter vandaag. "Ik heb met Bpost overleg gepleegd en heb hen gevraagd om tegen begin volgende week deze maatregelen te bekijken vanuit die terechte bezorgdheden." Een concreet tijdstip daarvoor kon niet worden gegeven.

De minister benadrukt wel de uitzonderlijke omstandigheden bij Bpost. "Normaal gezien leveren ze 270.000 pakjes, nu zitten ze al bijna aan 600.000 pakjes. Ze hebben al 2.000 mensen extra aangeworven. Mensen van bpost werken zich krom om dit gebolwerkt te krijgen. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen om dit te kunnen blijven doen en daarvoor kunnen we hen dankbaar zijn."

We waren al koortsachtig bezig met creatieve oplossingen te zoeken om alle pakjes bij de mensen te krijgen

Veerle Van Mierlo

Bpost bevestigt dat er naar oplossingen wordt gezocht om de pakjes toch op hun bestemming te krijgen. "De maatregelen die Bpost neemt om pakjes bij de mensen te krijgen worden "dag na dag" geëvalueerd", zegt Veerle Van Mierlo. "We waren al koortsachtig bezig met creatieve oplossingen te zoeken om alle pakjes bij de mensen te krijgen. En we zullen dat blijven doen", 

Of dat betekent dat de maatregel herzien wordt, kan nog niet worden meegedeeld. "We evalueren de maatregelen dag na dag", zegt Van Mierlo. De woordvoerder benadrukt ook dat Bpost momenteel een recordaantal pakjes te verwerken krijgt. "De minister erkent ook de inspanningen die we daarvoor leveren", aldus Van Mierlo.

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen