Foto archief

Trein met 600 passagiers staat twee uur stil in Dilbeek

Door een aanrijding met een onbekend voorwerp heeft een trein ruim twee uur lang stilgestaan tussen Dilbeek en Brussel-Zuid. Er bevonden zich een zeshonderdtal reizigers in de trein, zo meldt de spoorwegmaatschappij NMBS.

De trein, die van Oostende naar Eupen reed, kwam rond 17.50 uur tot stilstand, zo zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Omdat er eerst een technische controle uitgevoerd moest worden, duurde het oponthoud iets meer dan twee uur.

"De trein is rond 20 uur opnieuw kunnen vertrekken", zo zegt Temmerman. "Wegens de opgelopen vertraging rijdt hij wel maar tot Brussel-Zuid. Reizigers die verder willen rijden richting Eupen zullen daar moeten overstappen op een andere trein."

Op de betrokken spoorlijn kan voorlopig geen treinverkeer meer plaatsvinden, omdat de politie nog vaststellingen moet doen. Toch blijft de impact voor de rest van het verkeer op de spoorlijn tussen Gent en Brussel beperkt, meldt de NMBS. De andere treinen kunnen omgeleid worden via Jette en Denderleeuw, wat wel voor vertragingen zorgt, maar niet tot ernstige hinder leidt.

De reizigers op de trein kunnen een beroep doen op een compensatieregeling die de NMBS voorziet. Ze moeten daarvoor contact opnemen met de klantendienst van de spoorwegmaatschappij, zegt Temmerman.

Meest gelezen