Twitter geeft officieel "@POTUS"-profiel op 20 januari hoe dan ook door aan verkozen VS-president Joe Biden

Twitter zal het officiële account van de Amerikaanse president vanaf 20 januari, de dag van de eedaflegging, doorgeven aan de verkozen president Joe Biden. Ook als Donald Trump zijn nederlaag op het moment van de machtsoverdracht nog altijd niet zou hebben toegegeven. Dat heeft Twitter bevestigd aan de website Politico. 

Traditioneel tweet de president van de Verenigde Staten vanaf het account "@POTUS" (President of the United States). Zijn echtgenote gebruikt "@FLOTUS". 

Die accounts worden nu nog beheerd door de entourage van Donald Trump. Vanaf 20 januari, de dag van de eedaflegging, zal Twitter de accounts doorgeven aan de nieuw verkozen Joe Biden en zijn team. 

"Twitter bereidt actief de overdracht voor van de accounts op 20 januari", zegt Twitter-woordvoerder Nick Pacilio aan de nieuwssite Politico. Oók als Trump op dat moment zijn nederlaag nog altijd niet zou hebben toegegeven. Voor de overdracht van de accounts is geen informatie-uitwisseling met Trumps entourage nodig.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump, een fervent twitteraar, heeft overigens altijd veel vaker gebruik gemaakt van zijn persoonlijke account @realDonaldTrump dan van het @POTUS-account. Hij heeft daar ook veel meer volgers: bijna 89 miljoen, terwijl dat er op @POTUS-account maar een kleine 33 miljoen zijn. 

Republikeinen Michigan zullen verkiezingsuitslag respecteren

Twee weken nadat de Democraat Joe Biden door de belangrijkste Amerikaanse media werd uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, weigert Trump nog altijd zijn nederlaag toe te geven. Intussen krijgen Biden en zijn overgangsteam geen toegang tot cruciale informatie om de machtsoverdracht in goede banen te leiden. 

Trump nodigde gisteren de Republikeinse volksvertegenwoordigers uit de staat Michigan uit in het Witte Huis. Wellicht hoopte hij hen te overtuigen om de overwinning van Joe Biden in Michigan in twijfel te trekken.

Maar na afloop gaven de volksvertegenoordigers via een mededeling te kennen dat ze het normale verkiezingsproces zouden volgen, waardoor Biden als overwinnaar van Michigan wordt uitgeroepen. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen