Foto eigenaars hond Dribbel

Jogger die hondje doodstak in Waasmunster dient klacht in na doodsbedreigingen

De 43-jarige jogger die bekende dat hij vorige week zaterdag een hondje doodstak in het Oost-Vlaamse Waasmunster en vrijgelaten werd onder voorwaarden, heeft een klacht ingediend na het ontvangen van doodsbedreigingen. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten gebeurden vorige week zaterdagavond in de Donkerputstraat in Waasmunster. Twee wandelaars waren op pad met hondje Dribbel, toen ze een jogger kruisten. Het hondje, een jack russell, liep even mee met de jogger. De man haalde echter een scherp voorwerp boven, stak het dier neer en liep daarna verder. De hond overleed ter plaatse.

De lokale politiezone Hamme/Waasmunster verspreidde donderdag via Facebook camerabeelden van de mogelijke verdachte. De jogger werd gefilmd in de omgeving door een bewakingscamera aan een huis in de Neerstraat. De verdachte werd geïdentificeerd, opgepakt en verhoord. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voor feiten van dierenmishandeling en voor een inbreuk op de wapenwetgeving, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Nadat bepaalde media een identificeerbaar profiel van de man schetsten, werd op sociale media de volledige naam van de man gedeeld, samen met zijn adres en telefoonnummer. De jogger kreeg doodsbedreigingen en ook op de Facebookpagina van zijn werkgever werd om zijn ontslag gevraagd. "Kan de bij u werkzame psychopaat en moordenaar zijn baan houden? Hij wordt toch tenminste op straat gesodemieterd mag ik hopen. Liefst van de vierde verdieping, hoofd eerst", schreef een gebruiker op die pagina, waar honderden negatieve berichten achtergelaten werden.

 De verdachte heeft intussen klacht ingediend. Het onderzoek loopt, zegt het parket, dat geen verdere details geeft.

Meest gelezen