Foto eigenaars hond Dribbel

Jogger die hond doodstak in Waasmunster is vrij onder voorwaarden

De 43-jarige jogger die bekend heeft dat hij vorige week zaterdag een hond heeft doodgestoken in Waasmunster, is vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. Welke voorwaarden de onderzoeksrechter heeft opgelegd, is niet duidelijk. Ook over het motief van de dader is niets bekend.

De feiten gebeurden vorige week zaterdag. Twee wandelaars waren op pad met hun hond Dribbel, toen ze een jogger kruisten. De jack russell liep even mee met de jogger, tot de man een scherp voorwerp bovenhaalde, het dier neerstak en daarna verder liep. De hond is ter plaatse gestorven aan zijn verwondingen.

De lokale politiezone Hamme/Waasmunster heeft daarop via Facebook camerabeelden verspreid van de mogelijke verdachte. De jogger werd immers in de omgeving van de feiten gefilmd door een bewakingscamera. De man kon zo snel geïdentificeerd worden, en is opgepakt en verhoord. Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren.

De man is voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voor feiten van dierenmishandeling en voor een inbreuk op de wapenwetgeving. Het parket heeft zijn aanhouding gevraagd voor de inbreuk op de wapenwetgeving, omdat de man niet kan worden aangehouden voor de dierenmishandeling op zich. 

Een verdachte kan pas aangehouden worden door de onderzoeksrechter voor feiten die bestraft kunnen worden met een gevangenisstraf van één jaar of meer. Dat is voor dierenmishandeling niet het geval, maar voor inbreuken op de wapenwetgeving wel. 

Intussen is de man vrijgelaten onder voorwaarden. Welke voorwaarden de onderzoeksrechter heeft opgelegd, is niet bekend. Ook zijn motief is niet duidelijk, maar in het belang van het lopende onderzoek worden geen verdere details gegeven, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Meest gelezen