Bpost reageert op oproep minister De Sutter: "We blijven zoeken naar creatieve oplossingen om alle pakjes te bezorgen"

Bpost wil blijven zoeken naar manieren om de pakjesverdeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Het postbedrijf reageert daarmee op de oproep van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Vrijdag maakte Bpost bekend dat een deel van de pakjes niét aan huis geleverd kan worden - door de enorme drukte - en ergens opgehaald zal moeten worden. 

Minister De Sutter vroeg Bpost, na overleg, om die regeling tegen begin volgende week te herzien. Het bedrijf reageert positief op die oproep, zegt woordvoerder Veerle Van Mierlo.

"We zijn in eerste instantie blij dat de minister erkent dat het uitzonderlijke tijden zijn. We appreciëren dat ze het werk van de 27.000 medewerkers erkent. We waren al bezig met het zoeken naar creatieve oplossingen en het ontwikkelen van andere maatregelen om ervoor te zorgen dat álle pakjes in handen van de mensen terechtkomen. Dat zullen we blijven doen de volgende dagen."

Minister De Sutter benadrukte gisteren inderdaad de uitzonderlijke omstandigheden bij Bpost. "Normaal gezien leveren ze 270.000 pakjes, nu zitten ze al bijna aan 600.000 pakjes. Ze hebben al 2.000 mensen extra aangeworven. Mensen van Bpost werken zich krom om dit gebolwerkt te krijgen. Daarom zoekt het bedrijf naar oplossingen om dit te kunnen blijven doen en daarvoor kunnen we hen dankbaar zijn."

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Bpost heeft 2.300 afhaalpunten in ons land: dat zijn postkantoren, maar ook postpunten, pakjespunten en automaten. Het bedrijf werkt vanaf morgen ook - tijdelijk - samen met de keten Decathlon. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Een deel van die winkels zullen als afhaalpunt ingezet worden. Terugsturen van pakjes zal wel niet kunnen gebeuren via het Decathlon-netwerk.

Handelsfederatie Comeos reageerde scherp, onder meer in een open brief (lees hem hier volledig), op de aankondiging van Bpost en vroeg aan De Sutter om actie te ondernemen.

Meest gelezen