Limburgse politie legt verschillende coronafeestjes stil

De Limburgse politie heeft dit weekend pv’s uitgedeeld aan enkele feestvierders die het niet te nauw namen met de coronamaatregelen. In Maasmechelen werd een restauranteigenaar zo agressief over een boete, dat hij moest worden opgesloten in een cel.

Op 3 plaatsen in de provincie heeft de politie dit weekend mensen op de bon gezwierd die aan het feesten waren, ondanks de coronamaatregelen. In Hasselt viel de politie zaterdagavond binnen in een appartementsgebouw op de Runkstersteenweg, nadat er een melding was binnengekomen over te veel lawaai in de woning. Er waren zo’n 8 aanwezigen die allemaal een boete kregen van 250 euro. 

Ook in de Korenstraat in Bilzen moest de politie zaterdagochtend om 1 uur tussenkomen voor te luide muziek. Daar probeerden 3 personen zich nog tevergeefs te verstoppen onder een dekentje op zolder. Alle 5 aanwezigen kregen een coronaboete.

In Maasmechelen kloegen buren over de overlast in een appartement in de Talderstraat. Ook deze aanwezigen kregen een boete. De politie legde ook nog beslag op 5 flessen lachgas die in een berghok lagen.

Agressie

Op de Rijksweg in Maasmechelen heeft de politie zaterdagavond in een restaurant gemerkt dat de coronamaatregelen ook hier niet gerespecteerd werden. De eigenaar werd erg boos toen er sprake was van een boete en trok zelfs naar het commissariaat van de politie. Daar werd hij zodanig agressief dat hij even mocht afkoelen in de cel. Intussen is hij vrijgelaten.

Nachtklok

In de politiezone van Limburg Regio Hoofdstad kregen zaterdagnacht 18 mensen een boete voor het niet respecteren van de nachtklok. De politie controleerde in totaal 50 personen, de meesten daarvan hadden wel een geldige reden.

Meest gelezen