20 bomen tegen de grond in stadspark Ninove: “Ze zijn ziek en het is te gevaarlijk. Er komt vervanging”

Vandaag worden er in het stadspark van Ninove 20 grote bomen gerooid. De bomen zijn ziek en kunnen voor gevaar zorgen in het park. “We gaan nieuwe bomen aanplanten”, stelt schepen Wouter Vande Winkel (Samen) gerust.

“Vandaag start er een aannemer met het vellen van 20 grote bomen”, vertelt schepen in Ninove Wouter Vande Winkel (Samen). “Dat zal een sterk visueel effect hebben, want het gaat om hele grote bomen die jammer genoeg niet meer in goede conditie verkeren.” In het stadspark van Ninove staan 120 van zulke bomen, dat er 20 verdwijnen zal dus niet onopgemerkt gebeuren."

Nieuwe gezonde bomen

“Ik kan niet genoeg benadrukken dat het echt noodzakelijk was om deze bomen te verwijderen”, zegt Vande Winkel nog. “Bij sommige bomen zie je heel duidelijk dat ze zwaar ziek zijn, maar bij anderen hebben we onderzoek laten uitvoeren en daar is ontdekt dat ze binnenin heel ziek zijn.”

“We zorgen absoluut voor vervanging”, verzekert Vande Winkel. “Het is de bedoeling om de bomen tegen het najaar opnieuw te planten, maar we kunnen er niet omheen dat het een flink aantal jaren zal duren om hetzelfde effect te hebben.” Tijdens de werken blijft het park gesloten. Dinsdagnamiddag om 16.00u zal een deel van het park opnieuw open gaan. Vrijdag is het hele park weer beschikbaar. 

kasto80

Meest gelezen