Radio 2

4 burgemeesters én korpschef Vlaamse Ardennen in afzondering na hoogrisicocontact op vergadering

4 burgemeesters én de korpschef van politiezone Vlaamse Ardennen zitten in afzondering na indirect contact met een medewerker die besmet was met corona. Dat gebeurde op een overleg waar de burgemeesters van Oudenaarde, Kluisbergen, Wortegem-Petegem en Kruisem samen waren.

Vrijdagmorgen kwamen de burgemeesters  van Oudenaarde, Kluisbergen, Wortegem-Petegem en Kruisem samen met de korpschef van de Vlaamse Ardennen om de begroting te bespreken. Omdat het om een belangrijke vergadering ging, was het naar eigen zeggen niet mogelijk om deze vanop afstand te organiseren. “We hebben alle regels gevolgd”, verzekert korpschef Joost Duhamel. “We hielden afstand en we hebben de ruimte verlucht.” 

Storm in politiezone

Maar hoe is het dan kunnen gebeuren? “Je zou kunnen zeggen dat het nu aan het stormen is in onze politiezone en dan vang je wel wat regen”, verklaart Duhamel. “We hebben ons team laten testen en op dit moment zijn er 12 medewerkers van de politiezone positief getest. Zaterdag kregen we te horen dat iemand die iets had klaargezet in de zaal ook positief was getest op het virus. Niemand is in rechtstreeks contact geweest met die persoon, maar we kunnen wel iets aangeraakt hebben waar die persoon ook aan geweest is.”

Behalve de 4 burgemeesters en de korpschef moet ook iemand van de financiële dienst die uitleg gaf over de begroting in afzondering. Woensdag krijgen de burgemeesters en de korpschef een coronatest. Als die negatief is, mag iedereen weer uit afzondering. 

kasto80

Meest gelezen