Constance Vantilt uit Beringen

Ook Limburgse B&B's bieden afhaal aan: "Er komen nog altijd gasten voor de natuur"

Het zijn moeilijke tijden voor B&B-uitbaters in Limburg. Die mogen nog openblijven, maar krijgen nauwelijks nog gasten over de vloer. "De gasten die komen, komen vooral voor de natuur", klinkt het. Heel wat B&B's bieden daarom afhaal aan. Afhankelijk van het concept, hopen ze zo het hoofd boven water te kunnen houden.

Door de coronamaatregelen kunnen gasten niet meer op restaurant, en moeten ze op hun kamer eten. Sommige uitbaters klagen dat ze zo goed als geen gasten meer krijgen, en doordat ze wel nog open mogen zijn, krijgen ze geen vergoeding zoals bijvoorbeeld café-uitbaters die helemaal dicht moeten. Maar er zijn ook B&B-uitbaters die naar oplossingen gezocht hebben. Warm eten laten afhalen bijvoorbeeld. "Er komen nog altijd mensen naar Limburg, vooral voor de natuur", zegt Tine Nijs van Lavendine Pure in Genk. "Zij moeten nog wel kunnen eten. Wij werken samen met plaatselijke restaurants, om warme maaltijden in onze B&B te kunnen afhalen. De gasten hebben alles ter beschikking, zoals bestek en borden, om hun privérestaurantje op hun kamer te maken, en dat loopt heel goed." Er zijn trouwens nog B&B's in Limburg die op deze manier werken.

Hotel at home

En dan zijn er zijn nog andere ideeën. Constance Vantilt baat een B&B en twee vakantiehuizen uit in Beringen en ze lanceert vandaag het nieuwe project "Hotel at home": "Mensen komen op hotel voor een romantische overnachting, om een bad te nemen of om met twee eens weg te zijn in een andere omgeving", zegt ze. "Die beleving wil ik meegeven met bijvoorbeeld zachte plaids, mooie kussens, kaarsjes en speciale badproducten. Allemaal leuke dingen waarbij ze bij hun thuis die hotelbeleving toch voor een gedeelte kunnen beleven."

Meest gelezen