Yorick Jansens

Bpost komt met extra maatregelen om toch alle pakjes te kunnen leveren

Bpost komt met extra maatregelen om dan toch alle pakjes te kunnen leveren. Vrijdag kondigde het bedrijf nog aan dat het die niet meer allemaal aan huis zou kunnen leveren. Een deel van de klanten zou zijn pakje zelf moeten gaan ophalen in een afhaalpunt. Daar kwam meteen veel kritiek op uit verschillende hoeken. Na overleg met minister van Overheidsbedrijven, Petra De Sutter, stuurt het postbedrijf alsnog bij. 

Door de enorme drukte kondigde Bpost vrijdag aan dat het niet meer alle pakjes thuis zou komen leveren, maar dat een deel ervan direct naar een afhaalpunt zou worden gebracht. Onmiddellijk kwam er een hoop kritiek van zowel winkels als klanten. 

Videospeler inladen...

Nu heeft het Belgische postbedrijf aangekondigd dat het toch alle pakjes aan huis zal leveren. Bpost garandeert dat zo goed als alle pakjes binnen de 2 à 3 werkdagen thuis geleverd zullen zijn, geteld vanaf de dag dat de pakjes bij hen aankomen. Voor 5 procent van de pakjes kan het iets langer wachten zijn omdat die eerst langs een afhaalpunt passeren. 

"Voor die pakjes zijn er twee opties: de mensen kunnen het zelf gaan afhalen, dan hebben ze het sneller. Als dat niet lukt, dan komt het pakje na 5 werkdagen terug in het systeem en wordt het alsnog thuis bezorgd", klinkt het bij Veerle Van Mierlo, woordvoerder bij Bpost.

Daarnaast neemt het bedrijf extra werkkrachten aan om de enorme hoeveelheid pakjes op tijd geleverd te krijgen, klinkt het. Zo worden er ook mensen aangeworven om in het weekend pakjes te kunnen leveren. 

"Help onze postbodes"

"Ik ben blij dat Bpost naar de terechte bezorgdheden heeft geluisterd", klinkt het bij De Sutter. "Tegelijk ben ik ook blij dat de postbodes, die hemel en aarde bewegen om alle pakjes te verwerken, extra collega's zullen krijgen."

"Feit is dat het aantal leveringen enorm is toegenomen". De minister roept daarom op om - waar mogelijk - zoveel mogelijk pakjes op te halen in een afhaalpunt. "Help onze postbodes. Geraak je zelf makkelijk tot aan de winkel waar je je product hebt aangekocht, duid dat dan aan bij je bestelling." 

Meest gelezen