Foto: RTV

Buurtbewoners en voorbijgangers redden gedumpte cavia's in Kessel

In het Soldatenbos in Kessel (Nijlen) hebben buurtbewoners en wandelaars al zeker 10 cavia's gevangen. Ze werden wellicht gedumpt door iemand die ze als huisdieren had. Maar in het wild kunnen ze onmogelijk overleven. 

Het was Kitty Van den Eynden die met een paar vrienden de cavia's ontdekte, vertelde ze aan RTV. Ze werden wellicht achtergelaten en hadden in het bos geen schijn van kans. Kitty, haar vrienden en enkele buurtbewoners zijn dan op jacht gegaan om ze te vangen, maar dat was niet zo makkelijk. 

"Je moet echt tussen de braamstruiken kruipen en met meerdere mensen zijn, om ze in te sluiten", legt ze uit. "En niet te veel nadenken, want het is een redelijk pijnlijke zaak." Het is niet duidelijk hoe de cavia's in het bos terecht kwamen, maar wellicht zijn ze door iemand achtergelaten. "Dat zou moeten bestraft worden, maar helaas zullen ze de daders wellicht niet vinden, al hopen we natuurlijk van wel." 

Verschillende nestjes

Er waren grotere dieren, maar ook verschillende jongen. "Er zijn diertjes van verschillende groottes, dus we vermoeden dat het om meerdere nestjes gaat", zegt Kitty. "Er zullen er dus wel al een deel in het bos overleden zijn." Kitty gaat de cavia's die ze vond, zelf houden. 

Foto: RTV

Meest gelezen