Gemeenten en scholen creatief voor coronaveilig bezoek van Sinterklaas

In de West-Vlaamse steden en gemeenten wordt een bezoek van de Sint op verschillende manieren aangepakt. In Wielsbeke rekent de gemeente op de zelfdiscipline van de inwoners wanneer Sinterklaas met een koets zal passeren. Moorslede laat de creativiteit bij de scholen borrelen.

Steden en gemeenten breken zich het hoofd hoe ze Sinterklaas toch veilig kunnen laten langskomen. In Moorslede bijvoorbeeld zien ze het niet zitten dat de Sint fysiek te dicht bij de kinderen komt. Afgelopen weekend was er discussie of de scholen dan echt niets kunnen doen. Met een livestream heeft burgemeester Ward Vergote (Visie) voor duidelijkheid gezorgd. “De scholen zijn heel vindingrijk. Ze hebben leuke, vernieuwende initiatieven opgezet. Voor de kinderen zal het echt geen enkel verschil uitmaken of ze daar nu echt zijn of niet. Er is ook een school waar de Sint fysiek aanwezig zal zijn, maar de kinderen houden daar dan heel veel afstand”, besluit Vergote.

Sinterklaasstoet in Wielsbeke

Moorslede pakt het dus voorzichtig aan. Wielsbeke rekent vooral op de discipline van de inwoners. Zij organiseren een coronaveilige Sinterklaasstoet. “Op 5 december zal hij met een koets door de straten trekken”, zegt schepen Daisy Haydon (CD&V). “Wij rekenen op de zelfdiscipline van onze brave inwoners. We maken op voorhand het parcours bekend. Ze zullen dus weten wanneer hij waar passeert. Ze kunnen de stoet dan exact opvolgen met livestream. Vanuit hun deur kunnen ze dan zwaaien naar de Sint. Het is toegelaten dat mensen die in een straat vlakbij wonen, ook komen kijken.” 

Meest gelezen