Oud-directeur televisie bij BRT/BRTN Jan Ceuleers (85) overleden

Jan Ceuleers is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten aan onze redactie. Ceuleers was van 1989 tot en met 1996 directeur televisie bij de BRT/BRTN, de voorloper van de VRT. Hij was daarvoor ook Wetstraatjournalist voor radio en televisie. Zo presenteerde hij ook "Confrontatie", de voorloper van "De zevende dag".

Ceuleers begon in 1965 op de toenmalige BRT als politiek journalist bij de radio. Vanaf 1971 oefende hij dezelfde job ook uit bij de televisie. Hij presenteerde in die tijd ook het politieke televisieprogramma "Confrontatie", de voorloper van "De zevende dag".

Bekijk hieronder een fragment uit "Confrontatie" en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

Tussen 1981 en 1985 verliet hij korte tijd de BRT om voor SP-minister Roger De Wulf te werken. Hij was zijn kabinetschef toen De Wulf achtereenvolgens minister van Werk en Vlaams minister van Gezondheidszorg werd.

Lees verder onder de foto:

Jan Ceuleers geeft de trofee aan Filip Pletinckx, de winnaar van "Sterrenwacht" (en later hoofd Radio 1). V.l.n.r.: Patricia Ceysens, Donaat Deriemaeker, Marie-Rose Dingenen, Jan Ceuleers, Luc Appermont, Filip Pletinckx en BBC-coryfee Sir Terry Wogan. 1 september 1990.

Daarna keerde hij terug naar de BRT. Vanaf juni 1989 was hij directeur-generaal televisie. Hij bleef die job uitoefenen tot zijn pensioen in 1996. Hij werd opgevolgd door Piet Van Roe. Na zijn pensioen was hij voorzitter van de regionale televisie ROB en van de Cultuurraad van de provincie Vlaams-Brabant.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...
Jan Ceuleers en zijn echtgenote Rachel Frederix.

Ceuleers was getrouwd met Rachel Frederix die u kunt kennen als omroepster of als stem van tekenfilmfiguurtje Musti. Vorig jaar kreeg hij te horen dat hij Alzheimer had. Hij besloot uiteindelijk om te kiezen voor euthanasie. Ceuleers is 85 geworden.

Meest gelezen